Moottoriurheilua budjetilla

Moottoriurheilussa pyörii tähtitieteelliset rahat. Mutta autourheilun ei tarvitse aina olla suurien rahojen ala, sillä amatööritasolla kilpailu ei rasita kukkaroa useinkaan niin paljon kuin kuvittelemme. Tässä muutama mainio vaihtoehto autojen kanssa kisailuun:

Ylämäki ja sprintit

Ylämäki- ja sprint-kisat ovat autourheilun yksinkertaisemmat kilpailumuodot. Kilpailussa ei kisata muiden kuljettajien kanssa samaan aikaan, vaan yksin aikaa vastaan. Luonnollisesti sarjasta löytyy eri luokkia, jotka jaottelevat kisaajat auton tehojen mukaan ja kuskit voivat tietenkin edetä nopeasti ”kuninkuusluokkaan”. Ja mikä tärkeintä, kulut eivät ole miljoonien suuruisia, sillä auton lisäksi vaaditaan vain turvallisuusvälineet.

Autotestit

Autotestit muistuttavat autokoulun rata-ajoa, mutta todellisuudessa kyseessä on ylämäki- ja sprint-kisojen tavoin kisa kelloa vastaan esteradalla. Radalla saattaa olla esteitä, jotka vaihtelevat yksinkertaisista ”tötsistä” pysähtymistä varten merkittyihin alueisiin. Kyseessä on siis puhtaasti tekninen laji, jossa vauhdinhakuiset kilpailijat jäävät viimeiseksi.

Navigointiajot

Navigointiajot muistuttavat ensisilmäyksellä suunnistusta, mutta huolellisempi tarkastelu osoittaa, kuinka kyseinen laji on huomattavasti jännittävämpää. Kaikille kuskeille jaetaan nimittäin kartta tiettyyn määränpäähän. Ja toisin kuin monessa muussa ajourheilulajissa, tässä vauhdilla ei voita. Kilpailijoiden on pidettävä yllä tiettyä nopeutta ja maaliin saapuminen liian myöhään tai ajoissa vähentää lopullisia pisteitä.Hyväksi onneksi autourheilusta löytyy entistä enemmän vaihtoehtoja, joiden avulla budjetointi ei ole se tärkein elementti. Tässä siis kolme erinomaista vaihtoehtoa, joissa ei pala raha eikä edes välttämättä rengaskumi.